Thursday, July 14, 2011

♥-Day 18 : 5 things that irritate ME about opposite/same sex

wat a joke! HAHA.. i choose the opposite la yerr..
5 things irritate me bout the so-called guy aka boy aka man aka LELAKI!

1. they didn't wear tudung. 
hye2.. dont misunderstood.. bukan aku nk cakap pakai tudung ni merimaskan..satu benda yang aku jeleskan dgn kaum ADAM ni ttg isu tudung ni ialah jeng jeng jeng.. diorang tak perlu kuar duit banyak tyme shopping raya..sebab diorang xde beli tdung. baju kurung perempuan dah la mahal.. tambah harga tudung lagi.. mak aih.. boleh buat makan 1 bulan tuuu.. ok fine. lelaki beli sampin aka songket. tapi, diorang xbeli banyak macam perempuan beli tudung. perempuan, kalau beli baju warna pink, mesti nak tdung warna pink jugak kn? xkn nk guna hijau tiba2. lelaki beli sampin satu jer.. ble masuk beberapa baju melayu.. *mood hari raya! yeay!*

baju raya untuk hari ke-4 aku.. ^^, comel kn? 



2, lelaki xperlu beli pad and pantyliner tiap bulan. LOL! 
hahahaha..tis is a fact. perempuan kena buat bajet. ini lah satu2nya bnda yang mbezakan bajet lelaki dan perempuan. *except for married man. tu case sayang bini*. TIAP-TIAP bulan perempuan kena beli. aku tak malu cakap pasal ni sebab ini fact! hehehehehe...so, lelaki2, tlg jgn ckp kami boros kalau duit kami abis..bajet kita beza2.. =p.. HAHA..

ni aku guna.. love intimate!



ni pantyliner aku suka.. intimate range.. HAHA



kadang2, aku guna Libresse. best :)



3. lelaki xmurah air mata.
lelaki dan perempuan mmg berbeza. lelaki xmurah air mata. yes i do know..lelaki pun menangis. tapi, mereka xsecengeng perempuan. mmg best la kalau dapat lelaki yang sanggup mengalirkan airmata utk gf/bini diorang ni. untung gila! ^____________^... jeles aku tgk.. sbb aku cengeng!huhu




4. man are naturally didn't give birth.

aku xdapat bayangkan kalau lelaki beranak. diorang untung sbb tak merasa sakit yang kedua sakit didunia ni *selepas nazak*. kalaulah lelaki ni mengandung, baru pdan muka.. baru taw sakitnya bini dia mengandung and beranak anak dia.. dah da anak, xnak tanggung. bini disepak terajang. lelah taw bini mengusung perut yang besar dan berat..tolonglah hargai. kalau boleh kan, aku nk jer transfer anak dalam perut perempuan yang teraniaya tu g perut bapak dia..tapi, xboleh.. sbb fitrah semulajadi yang Allah buat memang mcm tu kan..heeeeeeeeee..*emosi terlebeh. AHAHAHA..

jolie!

xde kena mengena dgn yg idop ataupun dh mati. 



5. they don't use Bra like us women!

bajet..bajet..skali lg bajet perempuan lari gara2 bnda yg satu ni.. bnda alah.. ^^,

comeyyy..






2 comments: